Virtuele Tim Broddin

Dit is een virtuele versie van mij.

Ik heb alle berichten die ik op Facebook Messenger heb gestuurd sinds 2007 in een chatbot gestoken, zodat je altijd en overal met mij kan praten. De bot bevat momenten van intens geluk, maar even goed mindere momenten.

De bot probeert zo goed mogelijk op je vraag te antwoorden, maar aangezien elk ding dat ik ooit gezegd heb erin staat kunnen gesprekken redelijk absurd worden.

Probeer het

In je browser

Of op een ander platform

Facebook Messenger

Praat op Messenger

iOS

Apple says no.

Google Assistant

OK Google, praat met virtuele Tim Broddin

CLI (voor de nerds)

npx virtualtimbroddin

Meer informatie

Hoe werkt het?

Het idee voor deze virtuele versie van mezelf begon toen ik al m'n persoonlijke Facebook data heb gedownload. Een ontzettend groot aandeel van deze data bestond uit gesprekken die ik de afgelopen 13 jaar heb gevoerd.

Het leek me wel leuk om al deze data in een soort chatbot te gieten, en liefst van al een chatbot die ook nog redelijk zinnige dingen terug zegt.

Wanneer je een vraag stelt aan mijn virtuele zelf wordt er gezocht in alle zaken die mensen al tegen mij gezegd of aan mij gevraagd hebben. Uit de antwoorden die ik daarop gegeven heb wordt er één gekozen en dat krijg je dan terug.

Enkel door de juiste vragen te stellen krijg je dus terug wat je wil weten.

Wie is de echte Tim Broddin?

Ik ben een 36 jarige creative coder uit Antwerpen. Overdag werk ik voor het Creative Lab van de openbare omroep. 's Avonds heb ik mijn handen vol met projectjes zoals dit - en mijn drie kinderen.

Geïnspireerd door

Disclaimer

Deze bot kan genante dingen zeggen. Roddels, vuile praat en diepe geheimen. Dingen die iedereen zegt, en die hier volledig uit de context getrokken worden. Neem er geen aanstoot aan.

Alles dat je typt wordt opgeslagen en kan gebruikt worden voor toekomstige projecten.

Stats